انتخاب رشته

فوت و فن انتخاب رشته تجربی

برای انتخاب رشته حتماً باید مشاور داشته باشم؟

فرایند انتخاب رشته فرایند خیلی حساس و سختیه ولی اینجوری هم نیست که شما خودت نتونی برای خودت انتخاب رشته کنی و لازم باشه حتما یه نفر دیگه به عنوان مشاور این کار رو برات انجام بده!

این پکیج شامل چه قسمت‌هایی هست؟

توصیه می‌کنم حتماً کلیپ کوتاه زیر را ببینید، در این کلیپ قسمت‌های مختلف این پکیج رو معرفی کردم.

هدیه(مشاوره انتخاب رشته رایگان)

این پکیج بسیار کامل و ساده بیان شده و شما پس از دیدن آموزش‌های موجود در آن تبدیل به مشاور انتخاب رشته خودتان می‌شوید اما برای اینکه خیال‌تان راحت شود و با یک مشاور با تجربه در ارتباط باشید می‌توانید پس از اینکه چرک نویس انتخاب رشته خود را آماده کردید آن را برای شماره‌ای که در پکیج شما قرار دادم بفرستید تا من خودم شخصا آن را بررسی و اصلاح کنم و مجدد برای شما بفرستم.

چه کسی می‌تونه بهترین انتخاب رشته برای من انجام بده؟

به نظر من، خودت!

خود تو بهتر از هر مشاوری می‌تونی برای خودت انتخاب رشته کنی چون هیچکس به خوبی خودت از علایق و سلایقت با خبر نیست، بعدش هم مگه یه مشاور می‌تونه چند دقیقه باهات صحبت کنه و در مورد رشته‌های مختلف اطلاعات بده!؟

به نظر من خودت باید روش تحقیق کردن در مورد رشته‌های مختلف رو یاد بگیری و بعد از اون رشته‌ها رو اونجوری که می‌خواهی بشناسی نه اونجوری که بهت معرفی می‌کنند!

به نظر من انتخاب رشته خیلی سخته!

بله حق با توست! ولی اونقدر هم سخت نیست که نتونی یاد بگیری.

من از استاد بقوسیان یک روش جالب برای حل مسائل خیلی سخت و بزرگ یاد گرفتم اینکه اون مسئله رو به قسمت‌های کوچکتری بشکنیم و به جای اینکه به جنگ یک غول بزرگ بریم دونه دونه به جنگ مشکلات کوچکتر بریم. برای ساختن این پکیج هم دقیقا از همین استراتژی استفاده کردم.

انتخاب رشته در دو قدم

همون‌طوری که گفتم تلاش من تو این پکیج این بوده که تا جایی که ممکنه انتخاب رشته رو براتون ساده کنم . برای همین ممنطور اومدم گفتم که کل فرایند انتخاب رشته، دو تا قدمه:

  1. انتخاب کد رشته محل‌ها
  2. اولویت بندی کد رشته محل‌ها

کد رشته محل یعنی چه؟

همون طوری که از اسمش پیداست یک کدی که دو تا موضوع رو نشون میده:

  1. رشته
  2. محل

رشته که واضحه اما محل خودش به معنی دانشگاهه نه شهر مثلاً وقتی میگن تهران قبول شدم شاید منظورشون خود دانشگاه تهران باشه یا یکی از دانشگاه هایی که تو سطح این شهر هست مثل شریف، امیرکبیر یا شهید بهشتی و…

چطوری می‌تونم بهترین رشته رو انتخاب کنم؟

باید فرایندش رو به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کنی تا برات راحت بشه. من تو این پکیج گفتم اول یه تعداد رشته رو حذف کنید بعد رشته‌هایی که می‌مونه رو دسته بندی(نه اولویت بندی) کنید.

چرا باید یه تعداد رشته رو حذف کنم؟

به خاطر اینکه کارت راحت‌تر بشه!

وقتی بین چند تا گزینه گیر می‌کنی و انتخاب برات سخت میشه یکی از بهترین کارها حذف کردن گزینه‌ هاست.

وایستا

حق نداری رشته‌ای که نمی‌شناسی رو بی دلیل از توی انتخاب‌هات حذف کنی یا برعکس؛ حق نداری رشته‌ای رو که نمی‌شناسی رو بی دلیل وارد انتخاب‌هات کنی.

چجوری باید رشته‌ها رو بشناسم؟

باید تحقیق کنی! از دوتا منبع یکیش همین گوگل؛ هر رشته‌ای رو خواستی اسمش رو سرچ کن مثلا بنویس (معرفی رشته بینایی سنجی) یه مقاله یه صفحه‌ای بخونی کفایت می‌کنه.

منبع بعدی تحقیق مصاحبه است؛ باید با آشناهایی که تو رشته‌ای که می‌خوایی درس می‌خونن یا دارن کار می‌کنند مصاحبه کنی.

اگر تو اون رشته هیچ آشنایی نداشتی هم از روشی که تو پکیج بهت یاد دادم استفاده کن، بهترین نتیجه رو می ‌گیری؛ می‌تونی یک اطلاعات کامل در مورد رشته‌ای که می‌خوایی به دست بیاری.

یک صفحه از فایل رشته‌ها

تو این پکیج یه فایلی براتون گذاشتم به اسم معرفی رشته‌ها؛ تو این فایل به صورت سوال و جواب در مورد ۲۰ رشته تجربی صحبت کردم.

سوال‌های اصلی که جواب دادم:

  • یک نفر که این رشته رو بخونه کجاها می‌تونه کار پیدا کنه؟
  • بازارکار این رشته چطوره؟
  • امکان ادامه تحصیل برای کسی که این رشته رو خونده وجود داره؟
  • واحدهای اصلی درسی این رو نام ببرید.
  • گرایش‌های ارشد یا تخصص این رشته رو نام ببرید.

غیر از این تو یک ویدئو به اسم اولویت‌ها، اومدم برای کسایی که هیچ اولویتی ندارند، براساس بازارکار، رشته‌های تجربی رو اولویت بندی کردم و رشته‌هایی که با رتبه‌های بالا میشه قبول شد و بازارکار مناسبی هم دارند رو معرفی کردم.

تو ایران چند مدل دانشگاه داریم؟

تو کشورمون دو مدل دانشگاه داریم؛ سراسری و آزاد!

خیلی از داوطلب‌های کنکور که می‌خوان انتخاب رشته کنند فکر می‌کنند دانشگاه سراسری با روزانه هم معنیه در صورتی که دانشگاه سراسری انواع مختلفی داره که یک مدلش روزانه است.انواع مدل‌های دانشگاه سراسری شامل موارد زیر می‌شن:

  1. روزانه
  2. شبانه(نوبت دوم)
  3. مازاد ظرفیت
  4. پردیس
  5. غیرانتفاعی
  6. پیام نور

خود دانشگاه آزاد هم دو مدله که شهریه‌هاش متفاوته:

  1. آزاد
  2. آزاد مازاد

دانشگاه‌های مختلف چه تفاوتی دارند؟

از بین این دانشگاه ها که اسم بردم چه آزاد چه سراسری، فقط دوره روزانه است که رایگانه، بقیه یه مقدار شهریه دارند حالا این یه مقدار برای بعضی از دانشگاه‌ها زیر یه تومنه برای ابعضی از دانشگاه‌ها هم بالای ۲۰ تومن در یک ترم!

تفاوت انواع دانشگاه‌های ایران

پارسال یکی از دوستان، چرک نویس انتخاب رشته‌اش رو برای من فرستاد و از من خواست تا در مورد اولویت بندی که انجام داده نظر بدم. مورد عجیبی که تو این انتخاب رشته دیدم این بود که دوست من با این که رتبه خوبی آورده بود اما دانشگاه‌های نوبت دوم رو تو اولویتش های اصلیش گذاشته بود وقتی علت این موضوع رو ازش پرسیدم متوجه شدم که این دوست من فکر می‌کرده نوبت دوم یعنی همون دانشگاه روزانه در ورودی بهمن یعنی در واقع فرق بین نوبت دوم و نیم سال دوم رو نمی دونست و اگر چرک نویس انتخاب رشته اش رو برای من نمی فرستاد قطعا رتبه‌ای که آورده بود رو حیف می‌کرد.

یه خاطره

هدفم از تعریف کردن ماجرا بالا این بود که بگم اگر اصطلاحات دفترچه رو نشناسید خیلی خیلی ضرر می‌کنید.

تو این پکیج براتون یه ویدئو گذاشتم به اسم دانشگاه‌ها، توی این ویدئو خیلی ساده تفاوت انواع دانشگاه‌ها رو گفتم و شهریه هر دانشگاه رو هم بهتون گفتم که وقتی می‌خواهید یه دانشگاه رو انتخاب کنید از قبل نسبت بهش شناخت داشته باشید.

شهر مهم‌تره یا دانشگاه؟

منظور از این سوال اینه که اگر من یک شهر نزدیک خونه خودم قبول می‌شم اون رو انتخاب کنم یا نه به خاطر سطح علمی یک دانشگاه، ارزش داره مسافت بیشتری رو برم؟

به نظر من سطح علمی دانشگاه‌ها اونقدری که داوطلب‌های کنکور فکر می‌کنند مسئله مهمی نیست و ارزش نداره به خاطر سطح علمی یک دانشگاه بیشتر از ۲۰۰ کلیومتر از خونه دور بشیم اما توی کشور ما پنج تا شهر هستند که می‌تونند این قانون رو نقض کنند:

  1. تهران
  2. مشهد
  3. اصفهان
  4. تبریز
  5. شیراز

سطح علمی دانشگاه‌های این شهرها اینقدر بالاست که ارزش داره براشون حتی ۴۰۰ کلومتر هم جابه‌جا بشید.

از بین این شهرها، تهران و از بین دانشگاه‌های شهر تهران دو تا دانشگاه تهران و شریف اونقدر سطح علمی خوبی دارند که ارزش داره براشون از ۱۰۰۰ کیلومتر هم بیشتر جابه‌جا بشیم.

از کجا می‌تونم اعتبار علمی دانشگاه مورد نظرم رو بفهمم؟

به نظر من اعتبار علمی اونقدرها هم موضوع مهمی نیست و فاکتورهایی مثل فاصله محل زندگی مون و رشته خیلی خیلی مهمترند اما اگر برای شما مهمه می‌تونید به سایت یونی رف مراجعه کنید این سایت بهترین مرجعِ رتبه بندی دانشگاه‌های کشور ماست.

رشته مهم‌تره یا شهر؟

تو جدال قبلی که بحث بین شهر و دانشگاه بود، با قاطعیت گفتم شهر خیلی مهمتر از دانشگاه است. اما حالا رقابت بین رشته و شهره!

اگر یه رشته‌ی خوبی قبول بشیم توی یه شهر دور هم‌زمان یه رشته یه مقدار پایین تر اما توی شهر خوب و نزدیک؛ کدوم رو بذاریم تو اولویت‌مون، شهر یا رشته؟؟؟

مثلاً یه نفر می‌تونه پزشکی زابل قبول شه و هم پرستاری شهید بهشتی تهران، کدوم یکی بهتره؟

تو این کلیپ که قسمتی از ویدئو اصلی پکیجه فوت و فن انتخاب رشته است در مورد این موضوع صحبت کردم:

تو انتخاب شهر باید به چه فاکتورهایی بیشتر دقت کنم؟

  1. فاصله
  2. آب و هوا

حتما شهر مورد نظرتون رو توی گوگل مپ وارد کنید و موارد زیر رو چک کنید:

  • چقدر با محل زندگی تون فاصله داره؟
  • چه راه‌های ارتباطی بین شهر شما و شهر مورد نظرتون هست؟
  • آیا بین دوتا شهر راه آهن وجود داره؟
  • آیا شهر محل تحصیلم فرودگاه داره؟
  • اگر قراره با اتوبوس جابه‌جا بشم باید چند تا اتوبوس عوض کنم؟
  • رفت و آمد به این شهر راحته؟

در مورد آب و هوا شهر محل تحصیل‌تون هم قبل از انتخاب رشته تحقیق کنید.

چطوری باید در مورد رشته‌های مختلف اطلاع پیدا کنم؟

دو تا راه اصلی وجود داره یکی گوگل و یکی مصاحبه!

تو این پکیج علاوه براینکه برات یک فایل پی دی اف به اسم رشته‌ها گذاشتم که تو اون ۲۰ تا رشته خوب تجربی رو معرفی کردم یک ویدئو به اسم اولویت‌ها و یک فایل پی دی اف هم به این اسم گذاشتم که تو اون رشته‌های تجربی رو از نظر بازارکارشون اولویت بندی کردم و بی تعارف وخیلی رک رشته‌هایی که بازارکار خوبی ندارن رو معرفی کردم چون آینده‌تون برام مهمه دوست ندارم برید رشته‌ای که تهش هیچ‌جا نشه باهاش کار پیدا کرد.

انتخاب رشته با آزمون

رشته‌هایی که از طریق کنکور سراسری پذیرش دارند رو از نظر بازارکار با هم مقایسه کردم و رشته‌ای که بازارکار نداره رو خیلی رک معرفی کردم.

انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی

رشته‌هایی که بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند رو از نظر بازارکار با هم مقایسه کردم و رشته‌ای که بازارکار نداره رو خیلی رک معرفی کردم.

این پکیج شامل چه قسمتی‌هاست؟

توصیه می‌کنم حتما اولین کلیپی که تو این صفحه گذاشتم رو با دقت نگاه کنید، تو اون کلیپ بخش‌های مختلف پکیج رو معرفی کردم علاوه بر اون کلیپ شما تو عکس زیر می‌تونید فضای کلی این پکیج دانلودی رو ببینید:

پکیج فوت و فن انتخاب رشته تجربی
  1. همون‌طوری که تو این عکس می‌بینید این پکیج شامل فایل‌ها و ویدئوهای زیر می‌شه:
  2. ویدئو اصلی(آموزش کامل انتخاب رشته)
  3. ای‌بوک خلاصه(تمام مراحل انتخاب رشته به سبک خودم رو یه مرتبه براتون خلاصه نوشتم)
  4. جزوه اولویت‌ها(اولویت بندی رشته‌های تجربی بر اساس بازار کارشون)
  5. ویدئو اولویت‌ها(توضیح جزوه اولویت‌ها و توضیح در مورد رشته‌های تجربی)
  6. ویدئو دانشگاه‌ها(تمام دوره‌های دانشگاهی رو با زبون ساده توضیح دادم و شهریه هر کدوم رو گفتم)
  7. ای‌بوک رتبه‌ها(با استفاده از این جزوه خیلی راحت می‌تونید متوجه بشید که با این رتبه‌تون چه رشته‌هایی قبول می‌شید)
  8. معرفی رشته‌ها(۲۰ تا رشته خوب تجربی رو به سبک سوال و جواب بررسی کردم)
  9. ویدئو معلمی(مصاحبه، شرایط پذیرش، مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان رو بررسی کردم)
  10. ویدئو مقررات(تمام مقررات لازم برای انتخاب رشته رو توضیح دادم+یک بار دیگه رشته‌های با آزمون تجربی رو از نظر بازار کار مقایسه کردم)
  11. ویدئو بدون آزمون(رشته‌های بدون کنکور تجربی رو از نظر بازارکار بررسی کردم)
  12. چند فایل دیگر

یه بار دیگه ویدئو معرفی قسمت‌های مختلف پکیج رو می‌ذارم اگر ندیدید حتما با دقت تماشا کنید:

من مطمئن نیستم که بتونم با یه سری آموزش، خودم انتخاب رشته کنم!

این آموزش‌ها به نحوی ساده بیان شدن که خودتون می‌تونید تبدیل به یک مشاور انتخاب رشته بشید اما اگر احساس می‌کنید باز هم به کمک یک مشاور با تجربه احتیاج دارید می‌توانید پس از اینکه چرک نویس انتخاب رشته خود را آماده کردید آن را برای شماره‌ای که در پکیج شما قرار دادم بفرستید تا من خودم شخصا آن را بررسی و اصلاح کنم.

به نظرم این پکیج خوبه ولی قیمتش زیاده!!!

نسبت به چی؟؟؟

همچین پکیجی تا حالا ساخته نشده که بشه باهاش مقایسه کرد اما وقتی قیمت مشاوره انتخاب رشته سایرین رو که بدون هیچ آموزش و توضیحی در مورد رشته‌هاست رو مقایسه کنید می‌بینید که چند برابر مبلغ این رو دریافت می‌کنند و شما تو روند انتخاب رشته هیچ دخالتی ندارید شاید بعد از انتخاب رشته متوجه بشید که رشته‌های بهتری رو قبول می‌شدید اما چون آینده‌تون رو به دست کس دیگه‌ای سپردید و خودتون هم اصلاً در جریان اتفاقاتی که برای انتخاب رشته‌تون افتاده قرار نگرفتید قطعا انتخاب رشته مطلوبی ندارید.

علاوه بر این‌ها شما در کنار این پکیج مشاوره رایگان انتخاب رشته به نحوی که بالا توضیح دادم رو هم دارید.

این پکیج هم آموزش داره هم مشاوره

چطوری می‌تونم این پکیج بی‌نظیر رو داشته باشم؟

فقط کافیه روی دکمه زیر که نوشته ((همین الآن خرید کنید)) کلیک کنید بعد از اون وارد صفحه‌ای می‌شید (( افزودن به سبد خرید)) رو بزنید و بعد وارد صفحه خریدتون بشید و از اونجا به درگاه امن بانکی متصل می‌شید اطلاعات کارت بانکی‌تون رو وارد کنید و بعد به صورت یک فایل دانلودی این پکیج بی‌نظیر رو دانلود کنید و ازش لذت ببرید.

اگر تو هر یک از مراحل بالا به مشکل برخوردید یا خرید بانکی براتون سخت بود از طریق واتس اپ با شماره ۰۹۰۵۷۳۰۳۸۷۵ در ارتباط باشید.

این پکیج الآن با تخفیف ۴۰٪ به فروش می‌رسه ولی به زودی مهلت این تخفیف تموم می‌شه عجله کنید.

مجید خاقانی

من مجید خاقانی هستم، نویسنده مقاله‌ای خوندید و مدیر وبسایت دبیرستان، من داوطلب‌های کنکور کمک می‌کنم تا با سیستم‌سازی درس بخونند. از نظر من علت اصلی شکست کنکوری‌ها توجه زیاد به ((انگیزه)) است؛ چون انگیزه بعد از یک مدت کوتاه ازبین می‌ره و نمی‌تونه ما رو در کل مسیر کنکور همراهی کنه، پس باید دنبال جایگزین اون یعنی سیستم‌سازی باشیم!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا