مقالات مشاوره‌ای کنکور

درس خوندن در زمان بیماری(۲اشتباه + ۸راه‌ کار)

در این مطلب سعی دارم به مشکلات داوطلبان کنکور در رابطه با درس خوندن در زمان بیماری ‌هایی مثل سرماخوردگی یا کرونا بپردازم و همین‌طورمی خواهم پیشنهاد‌هایی ارائه بدهم که این مشکلات را تا حد زیادی حل می‌کنند.
قبل از هر چیز دو به بررسی رفتار اشتباه که از بسیاری از داوطلبان در زمانی که بیمار هستند سر میزند می‌پردازیم:

اصلا نباید به فکر درس خوندن در زمان بیماری باشیم:

خوب دور بودن از درس آن‌هم زمانی حول‌وحوش یک یا دوهفته می‌تواند لطمات زیادی به داوطلبان کنکور بزند ازجمله این‌که:

  • داوطلب دچار حس بد از دست دادن زمان می‌شود و گمان می‌کند که جبران این زمان ازدست‌رفته برایش سخت یا حتی غیرممکن است.
  • دوم اینکه این وقفه زمانی باعث می‌شود که پس از بهبودی از بیماری، بازگشتن به روند قدرتمند گذشته کار سختی بشود.
  • سوم زمان زیادی از دست می‌رود که جبران آن واقعاً دشوار است.

درس خوندن در زمان بیماری باید مثل وقت‌های دیگه باشه:

خوب طبیعی است که شما انرژی و تمرکز قبلی را ندارید و فشار آوردن به خودتان برای حفظ حالت قبلی فقط باعث اعصاب خردی و کند کردن روند بهبودتان می‌شود.


پیشنهاد من این است که در این دوران مقدار کمی درس بخوانید به حدی که پیوستگی مطالعه‌تان از بین نرود( از درس دور نشده باشید) و همین‌طور فشار زیادی به شما وارد نشود که باعث کند شدن درمانتان شود.

پیشنهاد مجید خاقانی

درس خوندن در زمان بیماری باید چه شکلی باشه؟


بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا یا کرونا بیماری‌هایی هستند که مبتلا شدن به آن امری غیرعادی نیست و ممکن است برای هر داوطلب در یک سال منتهی به کنکور چندین بار پیش بیاید پس باید حتماً از قبل برای این شرایط آمادگی داشته باشیم و در زمان بیماری هم تمرکزمان بر روی بهبود حالمان باشد نه اینکه عقب‌افتادگی این دوران باعث از دادن روحیه شود.

خوب برنامه‌ریزی کنید

توصیه می‌کنم پس‌ازاین که به بهبودی کامل رسیدید با یک برنامه‌ریزی عالی، پرقدرت به جبران عقب‌افتادگی‌ها بپردازید.

یک برنامه‌ریزی اصولی برنامه‌ای است که از قبل پیش‌بینی شرایط بد را کرده باشد ؛ همیشه در برنامه خود زمان‌هایی را در نظر بگیرید که اگر نتوانستید طبق برنامه پیش بروید در آن زمان‌ها ، عقب‌افتادگی از برنامه را جبران کنید.

خوب ورزش کنید

اثر ورزش در جلوگیری از بیمار شدن و پس‌ازآن دررسیدن سلامتی بر کسی پوشیده نیست . پیشنهاد می‌کنم حتماً روزی پنج الی ده دقیقه به ورزش‌های هوازی بپردازید ؛ انجام دادن این ورزش‌ها علاوه بر اینکه در سرعت بخشیدن به روند بهبود می‌کند ، باعث تغییر در حالت و حفظ روحیه می‌شود.

پیشنهاد می‌کنم برای اینکه بهتر اهمیت ورزش کردن در زمانی بیماری هایی مثل آنفولانزا را درک کنید، مقاله مرتبط به موضوع ورزش در زمان بیماری را در سایت تایم بخوانید.

تغذیه مهم است


تغذیه هم مانند ورزش در زمان سلامتی و بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است، اکثر متخصصان در رابطه با بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی مصرف بیشتر شیر و میوه‌جات را توصیه می‌کنند زیرا در زمان این بیماری‌ها بدن مقدار زیادی آب از دست می‌دهد و همین‌طور میوه‌ها در رساندن ویتامین‌های موردنیاز بدن نقش مهمی دارند.

مدل نشستن مهم است


مطالعه طولانی‌مدت به‌صورت درازکش و در رختخواب علاوه بر اینکه باعث ایجاد خواب‌آلودگی میشه می تونه باعث آسیب به ستون فقرات و گردن بشه ، همین‌طور تمرکز هم به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند بنابراین توصیه می‌کنم تا حد امکان از مطالعه در رختخواب بپرهیزید و در حالت نشسته، طوری که ستون فقرات در حالت عمود و صاف است، مطالعه کنید.

تایم‌های مطالعه کوتاه شود


شاید شما در حالت عادی ،زمانی که حال مساعدی دارید،یک یا دو ساعت به‌صورت مستمر در هر تایم ، مطالعه داشته باشید اما واضح است که در زمان بیماری انرژی بدن کاهش پیدا می‌کند و مطالعه کردن در یک بازه زمانی طولانی شما را به‌شدت خسته می‌کند که باعث بی‌حوصلگی و عدم تمرکز می‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌کنم تایم‌ها (بازه‌های زمانی مطالعه) را کاهش دهید و در بین هر تایم مطالعه زمان بیشتری جهت استراحت و بازیابی انرژی اختصاص دهید.

درس سبک بهتر است


هدف از مطالعه در دوران بیماری ، حفظ روحیه است بنابراین لزومی ندارد در این زمان درس‌هایی را بخوانید که به آن علاقه‌ای ندارید یا مطالعه‌ی آن نیاز به تجزیه‌وتحلیل فراوان داشته باشد. پیشنهاد می‌کنم در زمان بیماری تا رسیدن به بهبودی نسبی بیشتر به مطالعه‌ی درس‌هایی بپردازید که به آن بیشتر علاقه دارید و از شما انرژی کمتری می‌گیرد.

خلاصه نویسی فراموش نشه


افزایش عوامل آزاردهنده در زمان بیماری باعث می‌شود که ما مطالبی که خواندیم را زودتر از حالت عادی فراموش کنیم بنابراین استفاده از هایلایت و خلاصه‌برداری از درس‌ها کمک زیادی در کند کردن روند فراموشی دارد.

وقتی بهتر شدید


خوب شکر خدا پس از تحمل یک دوره‌ی چندروزه بیماری اکنون حالتان بهتر است برای رسیدن به ساعت مطالعه قبلی و پیگیری روند قدرتمند درس خواندن در قبل از بیماری باید اول‌ازهمه فکرتان را از توجه به عقب‌افتادگی‌هایتان به سمت تمرکز بر جبران باشد و کاملاً با روحیه به افزایش بازه‌های مطالعاتی و همین‌طور افزایش کلی ساعت مطالعه باشد.

برای اینکه بتوانید یک شروع پر قدرت پس از یک مدت بیماری داشته باشید پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله شروع مطالعه برای کنکور ۱۴۰۰ را مطالعه کنید.

مجید خاقانی

من مجید خاقانی هستم، نویسنده مقاله‌ای خوندید و مدیر وبسایت دبیرستان، من داوطلب‌های کنکور کمک می‌کنم تا با سیستم‌سازی درس بخونند. از نظر من علت اصلی شکست کنکوری‌ها توجه زیاد به ((انگیزه)) است؛ چون انگیزه بعد از یک مدت کوتاه ازبین می‌ره و نمی‌تونه ما رو در کل مسیر کنکور همراهی کنه، پس باید دنبال جایگزین اون یعنی سیستم‌سازی باشیم!!!

‫۹ نظرها

  1. سلام. من دوهفته آنفلوانزا شدید گرفتم،چندروزه که خوب شدم، دوباره الان عود کرد
    الان استرس دارم، با اینکه میدونم کاملا رعایت کردم
    به طرز مضحکی عذاب وجدان دارم و خود مقصر پنداری دارم!!!!
    کاش یه مقاله در این باره بنویسید که آدم وقتی کاری ازدستش برنمی‌آید و دیگه مریض شده و ضمنا اصلا توان مطالعه نداره ، چطوری از عذاب روحی اقلا شکنجه نشه که مریضیش مضاعف نشه؟؟
    چطوری مدام خود مقصر پنداری نکنه؟

    1. سلام آتنا جان
      موضوعی که شما الان درگیرش هستی یه موضوع خیلی شایع هست نه فقط در مواقع بیماری؛ خیلی مواقع شرایطی پیش میاد که تقصیر ما نیست ولی ما مسوولش هستیم حالا چه باید بکنیم؟ تو این شرایط اگه به نیمه خالی لیوان یعنی وقت از دست رفته فکر کنیم اوضاع بدتر میشه. پیشنهاد من این که برای روزهایی که پیش رو دارید برنامه‌ریزی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا