مقالات مشاوره‌ای کنکور

افزایش ساعت مطالعه

همیشه وقتی که یکی از شاگردام رو می‌بینم که خیلی مصممه و می‌خواد ساعت مطالعه‌اش رو افزایش بده؛ براش یک روش رو پیاده می‌کنم که خودم اسمش رو گذاشتم روش، پیدا کردن گپ، البته این یک اسم من درآوردی و شما اگر سرچ کنید جایی پیداش نمی‌کنید، ولی این روش فوق‌العاده کاربردیه و شما می‌تونید با استفاده از اون ساعت مطالعه تون رو تو مدت دو ماه از ۲ساعت به ۱۲ساعت افزایش بدید.

حتما شما هم قبل از این حداقل یکبار سعی کرده بودید ساعت مطالعه‌تون رو بیشتر کنید. شاید جتی چند روزی هم موفق شده بودید اما باز ساعت مطالعه‌تون کم شده!

  • علتش چیه!؟
  • چرا انقدر زیاد کردن ساعت مطالعه کار سختیه؟
  • چرا نمی‌تونیم مدت زیادی با ساعت مطالعه بالا درس بخونیم؟

نکته جالبی که تو روش پیدا کردن گپ وجود داره، اینه که اگر شما از اون استفاده کنید و بتونید ساعت مطالعه‌تون رو به یک عدد بالا افزایش بدید دیگه به این راحتی‌ها ساعت مطالعه‌تون پایین نمیاد.

مواد لازم!

انزجار

  • سوال خیلی مهم اینه که آیا آدم می‌تونه یک شبه تغییر کنه!؟
  • یا نه کسی که که تا دیروز اصلاً درس نمی‌خونده یا بیشترین ساعت مطالعه‌اش ۲ ساعت بوده می‌تونه جوری تغییر کنه که یک روز، بتونه ۱۲ ساعت درس بخونه ؟

جواب اینه که بله، یک آدم میتونه تغییر کنه، اون هم یک شبه. تنها چیزی که برای تغییر کردن لازم داریم انزجاره!

  • باید نسبت به وضعیت الآن‌مون احساس تنفر داشته باشیم.
  • باید از وضعیتی که در آن قرار داریم خسته شده باشیم.
  • کسی که نسبت به وضعیت حال حاضر حس خوبی داره انگیزه کافی برای تغییر کردن رو نداره.
  • خیلی مهمه که نسبت به وضع و اوضاعی که توش هستید چه حسی دارید!؟
  • از این وضع خسته شدید یا نه!؟
  • می‌خواهید تغییر کنید یا نه!؟

هدف

از اینکه می خواهید ساعت مطالعه‌تون رو به ۱۲ ساعت برسونید چه هدفی دارید؟

چرا می‌خواهید این کار رو بکنید؟

اگر هدفتون خیلی دم دستی باشه یا اینکه برای شما انگیزه زیادی ایجاد نکنه نمیتونید انتظار تغییر کردن داشته باشید.

باید همین الان به یک سوال خیلی مهم جواب بدید:

آیا درس خوندن، آیا داشتن ساعت مطالعه بالا، تو مسیر رسیدن به بزرگترین هدف زندگی من هست؟

اگر نباشه موقعی که داریم برای درس خوندن تلاش می کنیم، موقعی که داریم برای افزایش ساعت مطالعه تلاش می‌کنیم، همش احساس می‌کنیم که داریم وقت خودمون رو تلف می کنیم و این حس خیلی سریع باعث میشه که از درس خوندن خسته بشیم و نتونیم ادامه بدیم.

مهمتر از ساعت مطالعه

فراموش نکنید که ساعت مطالعه همه چیز نیست؛ بلکه شما باید در کنار افزایش ساعت مطالعه به افزایش سرعت مطالعه و افزایش تمرکزتون هم فکر کنید.

اشتباه بزرگی که خیلی از داوطلب های کنکور مرتکب می‌شن اینه که، برای زیاد کردن ساعت مطالعه‌شون میان از خواب شب‌شون کم می‌کنند.

وقتی شما خوب استراحت نکرده باشید نمی تونید از خودتون انتظار داشته باشید که تمرکز تون بالا باشه پس زیاد شدن ساعت مطالعه هم فایده ای نداره!

روشی که من می خوام توضیح بدم، پیدا کردن گپ، اصلاً به کم کردن خواب ربطی نداره، البته شما باید به عنوان یک داوطلب کنکور بتونید خواب شبانه روزتون رو تنظیم کنید؛ منظور از تنظیم کردن خواب کم کردن اون نیست بلکه ما باید بدونیم که چه ساعتی می خوابیم و چه ساعتی بیدار میشیم که بتونیم دقیق‌تر برنامه‌ریزی کنیم.

برنامه ریزی کردن و اجرای صحیح اون برنامه مهمترین اصلی که میتونه هر داوطلب کنکور رو به موفقیت و رشته‌ای که میخواد برسونه.

سخن بزرگان D;

افزایش ساعت مطالعه به روش پیدا کردن گپ


اولین قدم برای افزایش ساعت مطالعه اینکه ساعت مطالعه الآن‌تون رو بدونید. برای این کار همین فردا بدون اینکه بخواهید توی برنامه خوابتون یا سایر برنامه‌ها تون تغییری ایجاد کنید، یک روز معمولی درس بخونید.

تمام ساعت‌هایی که درس خوندید رو یادداشت کنید، ساعت‌هایی که درس نخوندید رو هم بنویسید و همین‌طور بنویسید که چرا درس نخوندید.


مثلاً بگید ساعت هشت صبح از خواب بیدار شدم تا ۹ صبحانه خوردم تا ۹ و نیم اتاقم رو مرتب کردم از ۹ و نیم تا ۱۰ و نیم یک ساعت ریاضی خوندم ده و نیم تا یازده و نیم یک ساعت تو اینستاگرام بودم و…مثلاً تا آخر شب دو ساعت مفید درس خوندید.

این اولین قدم برای رسیدن به ساعت مطالعه بالاست. حالا ما می‌خواهیم کاری کنیم که این دو ساعت درس خوندن تبدیل بشه به ۱۲ ساعت اون هم توی بازه زمانی دوماه!!!


خوب شما تا حالا چی دارید یک کاغذ که روش نوشته‌شده چه ساعت‌هایی درس خوندید و چه ساعت‌هایی درس نخوندید به‌علاوه علت درس نخوندن‌ها تون


اطلاعات این کاغذ فوق‌العاده مهمه و ما برای افزایش ساعت مطالعه مون از این کاغذ خیلی استفاده می‌کنیم.

فردا روز بعد شما باید ببینید که توی ساعت‌هایی که درس نخوندید و توی اون کاغذ نوشتید کدوم هاشون رو می تونید تبدیل کنید به ساعت مطالعه؟


مثلاً امروز شما یک ساعت مشغول اینستاگرام بودید.


حالا آیا می تونید اون یک ساعت رو به ۵۰ دقیقه تبدیل کنید و ۱۰ دقیقه به ساعت مطالعه تون اضافه کنید؟


وظیفه شما از الآن تا دو ماه آینده اینه که هرروز وقت‌هایی که درس نخوندید رو شناسایی کنید و بفهمید که علتش چی بوده و هرروز فقط ۱۰ دقیقه از ساعتی که مطالعه نمی‌کنید رو تبدیل به ساعت مطالعه کنید. این‌جوری شما بعد از دو ماه ساعت مطالعه تون از ۲ ساعت به ۱۲ ساعت افزایش پیدا میکنه.

خلاصه کل روش

یکسری نکته برای اجرا کامل این روش


زمان‌های پرانرژی


در طول روز ساعت‌هایی وجود دارند که انرژی بالایی داریم در مقابل اون‌ها ساعت‌هایی هم وجود دارند که خسته می‌شیم و بازدهی‌مون کم می‌شه!

باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که تو ساعت‌های پرانرژی درس‌های سنگین مثل ریاضی و فیزیک رو بخونیم و تو ساعت‌هایی خسته‌ایم؛ به‌جای اینکه این ساعت‌ها ر از دست بدید، درس‌های روان‌تر مثل زبان یا ادبیات فارسی رو بخونیم.


با این روش از زمان‌هایی مثل بعد از ناهار یا قبل از خواب که قبلاً استفاده نمی‌کردیم هم می‌تونیم استفاده می‌کنیم و ساعت مطالعه‌مون رو افزایش بدیم.

صبح‌ها پر انرژی‌تری؛ درس‌هایی که ازشون بدت میاد رو بدار برای صبح اول وقت.

یه پیشنهاد از مجید خاقانی

افزایش ساعت مطالعه سخت می‌شه


بعد از مدتی که ساعت‌هایی که مطالعه نمی‌کنیم رو یادداشت کردیم و اون‌ها رو تبدیل به ساعت مطالعه کردیم، می‌بینیم که به‌مرور این کار سخت‌تر می‌شه چون وقت‌هایی وجود دارند که تبدیل کردن اون‌ها به ساعت مطالعه کار سختیه، پس باید یه روش دیگه به کار ببریم تا در کنار روش اول بتونه ساعت مطالعه ما رو بیشتر کنه این روش استفاده از زمان‌های مرده است.

در طول روز زمان‌های زیادی وجود دارن که اصلاً فکر نمی‌کنیم که بتونیم اون‌ها رو تبدیل به ساعت مطالعه کنیم.


این زمان‌ها زمان‌هایی هستند که خواه‌ناخواه باید صرف انجام دادن کاری بکنیم. مثلاً طول مسیر رفت‌وآمد روزانه مون یا…

باید قبل از اینکه این موقعیت برامون پیش بیاید فکری برای بهره‌وری بیشتر از این فرصت انجام بدیم مثلاً می‌تونیم یک فایل صوتی، خلاصه درس‌، آماده کنیم تا تو اون زمان‌های مرده گوش کنیم یا مثلاً می تونیم از فلش کارت که لغات زبان یا مفاهیم شیمی روش نوشته‌شده استفاده کنی.

استفاده از کتاب‌های کوچیک که انتشاراتی مثل مهروماه تحت عنوان لقمه منتشر کرده هم تو این فرصت‌ها خیلی مفیده!

یه پیشنهاد دیگه از مجید خاقانی

صبور باشید


همون‌طور که گفتم شاید روند افزایش ساعت مطالعه شما چند ماه طول بکشه.

شما باید صبور باشید و نخواهید یکهو ساعت مطالعه‌تون رو زیاد کنید چون اگر ساعت مطالعه شما ناگهانی افزایش پیدا کنه به همون سرعت هم خسته می‌شید و ساعت مطالعه‌تون پایین میاد، پس بهتره درس خوندن رو تبدیل به یک عادت کنید و ساختن عادت هم تنها با مداومت تو انجام کارهای کوچیکه که اتفاق میافته.


شما اگه روزی دو سه ساعت می‌خونید نباید از خودتون انتظار داشته باشید که ناگهان ساعت مطالعه‌تون به روزی ۱۰ یا ۱۲ ساعت برسه همین‌که تو مسیر رشد باشید کافیه و همون‌طور که اول مقاله گفتم اگر شما بتونید روزی ۱۰ دقیقه به ساعت مطالعه‌تون اضافه کنید خیلی زود می تونید به ساعت مطالعه استاندارد برسید.


یک روز ۱۲ ساعت خواندن هنر نیست بلکه هنر اینه که هرروز ۱۲ ساعت درس بخونید.

جمله قصارD;

شروع کنید

همون‌طوری که تو مقاله شروع مطالعه برای کنکور ۱۴۰۰ گفتم، شما فقط باید شروع کنید؛ شروع کردن معجزه می‌کنه!

پیشرفت‌های کوچیک رو جشن بگیرید و هرروز تمرکزتون رو بهتر شدن خودتون باشه. درگیر رقبا نباشید؛ شما جایگاه خودتون رو دارید اون‌ها جتیگاه خودشون رو!

مطمئن باشید اگر مداوم تلاش کنید خیلی زود هیچ رقیبی براتون نمی‌مونه که بخواهید باهاش رقابت کنید.

مجید خاقانی

من مجید خاقانی هستم، نویسنده مقاله‌ای خوندید و مدیر وبسایت دبیرستان، من داوطلب‌های کنکور کمک می‌کنم تا با سیستم‌سازی درس بخونند. از نظر من علت اصلی شکست کنکوری‌ها توجه زیاد به ((انگیزه)) است؛ چون انگیزه بعد از یک مدت کوتاه ازبین می‌ره و نمی‌تونه ما رو در کل مسیر کنکور همراهی کنه، پس باید دنبال جایگزین اون یعنی سیستم‌سازی باشیم!!!

‫۱۳ نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا